Hallo

Ik ben Ilse en oorspronkelijk ben ik van opleiding leerkracht secundair onderwijs.
15 jaar stond ik in de klas tussen leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs.

Als je te horen krijgt dat je zevenjarige ongelukkig is in de klas, dan zakt de grond je als mama onder je voeten weg… Ik ging op zoek naar antwoorden en kwam bij hoogbegaafdheid terecht.

Als leraar triggerde het thema me ook, want wat wist ik nu écht over hoogbegaafdheid? Hoeveel kinderen had ik “gemist” of “te weinig gegeven” door mijn gebrek aan kennis?

Ik besliste om me te gaan verdiepen in het thema.
Via Hoogbloeier Gifted Academy volgde ik zowel de verdiepinsgopleiding als de expertopleiding en legde ik examen af.
Ik werd partner van het expertisenetwerk Hoogbloeier en werkte een tijdje als lesgever en coördinator onderwijs bij Hoogbloeier Gifted Academy.
Ik startte mijn praktijk Hoogbegaan in mijn woonkamer, maar zit ondertussen in mijn gezellige praktijkrumte in onze tuin in Pelt.

Ik begon in september 2019 ook als HB-Expert in Middenschool Heilig Hart in Bree.
Daar was ik actief lid van de werkgroep meerbegaafdheid en gaf ik “Breintraining” en interne coaching aan onderpresterende leerlingen.
In 2022 werd deze school erkend als één van de drie eerste Talent Points van het ETSN-netwerk.
Momenteel ben ik daar niet meer werkzaam, doordat ik dit jaar mijn RITHA opleiding aan het afronden ben. (Zie verder).

Naast mijn praktijk werk ik halftijds voor de KU Leuven. Ook hier linkt mijn professionele activiteit aan cognitief sterke kinderen.

Omdat de ECHA opleiding al een hele lange tijd een droom van me was, schreef ik in augustus 2021 ook een motivatiebrief om deze opleiding te mogen volgen. Ik werd geaccepteerd en slaagde ondertussen voor blok één (Theoretische kennis en wetenschappelijke onderbouwingen), twee (keuzemodule verrijking) en drie (Leren op de werkplek) van de Radboud International Training on High Ability. Momenteel zit ik daar in de fase ‘eindproduct’. Als alles meezit, studeer ik in april af aan de Radboud universiteit als ECHA Specialist in Gifted Education.

Wie weet tot snel in mijn praktijk!