Hallo

Ik ben Ilse en oorspronkelijk ben ik van opleiding leerkracht secundair onderwijs.
15 jaar stond ik in de klas tussen leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs.

Als je te horen krijgt dat je zevenjarige ongelukkig is in de klas, dan zakt de grond als mama onder je voeten weg… Ik ging op zoek naar antwoorden en kwam bij hoogbegaafdheid terecht.

Als leraar triggerde het thema me ook, want wat wist ik nu écht over hoogbegaafdheid? Hoeveel kinderen had ik “gemist” of “te weinig gegeven” door mijn gebrek aan kennis?

Ik besliste om me te gaan verdiepen in het thema. Via Hoogbloeier volgde ik zowel de verdiepingsopleiding als de expertopleiding en legde ik examen af. Ondertussen is deze opleiding geëvolueerd naar een modulair systeem met trajecten. Ik werd partner van het expertisenetwerk Hoogbloeier en werkte er een tijdje als lesgever en coördinator onderwijs.
Ik startte mijn praktijk Hoogbegaan in mijn woonkamer, maar zit ondertussen in mijn gezellige praktijkruimte in onze tuin in Pelt.

Ik begon in september 2019 ook als expert cognitief sterk functioneren in Middenschool Heilig Hart in Bree. Daar was ik actief lid van de werkgroep meerbegaafdheid en gaf ik “Breintraining” en interne coaching aan onderpresterende leerlingen. In 2022 werd deze school erkend als één van de drie eerste Talent Points van het ETSN-netwerk.  Tijdens het schooljaar 2022-2023 zette ik mijn werk even aan de kant voor het afronden van de RITHA/ECHA opleiding.

Die ECHA-opleiding was al lang een droom van mij, maar ik schoof ze altijd de lange baan. In de zomer van 2021 dacht ik: “Ik spring.” en ik schreef een motivatiebrief om te mogen starten. In april 2023 studeerde ik af met een eindproduct gericht op het professionaliseren van directieleden.
De Radboud International Training on High Ability (RITHA) is een post-academische opleiding aan de universiteit van Nijmegen. Na het afronden krijg je zowel je RITHA-diploma als je ECHA diploma (European Council for High Ability) en mag je aansluiten bij het ECHA-netwerk.
Zowel de opleiding bij Hoogbloeier als bij de Radboud Universiteit hebben een zeer wetenschappelijke achtergrond en dat vind ik ontzettend belangrijk.

Naast mijn praktijk werk ik halftijds voor de KU Leuven. Ook hier linkt mijn professionele activiteit aan cognitief sterke kinderen.

Wie weet tot snel in mijn praktijk of online voor diegene die wat verder wonen!
Ik had de eer om ook al mensen in Nederland, Zweden en Luxemburg bij te staan.

Groetjes

Ilse