festival van talent

Ken je zo van die beslissingen die je maakt op het laatste moment, die dan een geweldig idee blijken te zijn?! Zo was voor ons het eerste bezoek dat we brachten aan het Festival van Talent in Eindhoven. Het evenement kwam op facebook voorbij en ik dacht: ‘Waarom niet?’, want Eindhoven is ook maar een 40 minuutjes rijden. Mijn man en de jongste hadden al andere plannen, dus zette ik de oudsten twee in de auto en reed naar het Eckhartcollege in Eindhoven.

Het is nu al beslist! Wij gaan volgend jaar vast en zeker terug! We vonden het alle drie geweldig, alleen mijn beurs vindt het denk ik wat minder.

Wat is het festival van talent?

Een super dag in Eindhoven met heel veel standjes en lezingen voor en door hoogbegaafden. In het ene gebouw van het college vind je allemaal standjes voor professionelen en ouders. Je vindt er Mensa, sensory tools, coaching ideeën, plus materialen voor scholen, opvoedingstips, coaches, … je kan er als volwassene dus babbelen en vragen stellen. Kinderen zijn daar zeker welkom, maar je kan hen ook ‘droppen’ in het andere gebouw. Want daar kunnen ze van alles en nog wat uitproberen. Puzzels en spelletjes, creatieve technieken en workshops…. Je kan dus als ouder rustig naar lezingen gaan, de standjes bezoeken en meer, terwijl de kinderen zich amuseren.
Uiteraard kan je de spelletjes ook samen testen.

Het leuke aan dit event is dat alles echt bij elkaar op één plek zit. Informatie, speelgoed, coaching, lezingen,…

Aankopen op het festival van talent

(alvast mijn excuses voor de lange – ik had nog veel meer willen kopen… )

Spelletjes voor het automatiseren van de tafels

Multimany

Een spel om visueel het concept van tafels tot vijf aan te brengen en ze door middel van spel te automatiseren.

Multibloom

Een spel om op een visuele manier de tafels te automatiseren. De man die het verkocht zei dat je als ouder binnen de twee weken niet meer kan winnen van je kinderen…  Challenge accepted 😉

Dit spel is nu ook te koop in onze webshop. 

Boek het hooggevoelige kind met een sterke wil

Dit leek me echt interessant om eens te lezen:

Wie denkt dat hooggevoelige kinderen vooral rustig, bedachtzaam en teruggetrokken zijn, komt in dertig procent van de gevallen bedrogen uit. Er zijn ook kinderen die hun hoge mate van gevoeligheid combineren met een ijzersterke wil. Zij zijn op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Een pittige combinatie, die geregeld leidt tot vurige uitbarstingen bij kinderen en wanhoop bij ouders. Janneke van Olphen geeft ouders en andere opvoeders op zeer toegankelijke wijze inzicht in de innerlijke wereld van deze categorie hooggevoeligen. Met dat inzicht zullen zij beter weten om te gaan met de vurigheid van hun gevoelige kinderen. En dat zal uiteindelijk het hele gezin ten goede komen.

Het boek krijgt ook goede recenties.

Boekje ‘De gids over hoogbegaafde kids’ – 80 praktische opvoedtips.

Dit boekje is blijkbaar ideaal om aan mensen te geven die nog helemaal ‘groen’ zijn op het gebied van hoogbegaafde kinderen.
Heel handig om aan de oppas te geven bijvoorbeeld. Maar ook de leerkracht kan er zeker iets aan hebben.

Story cubes

Een setje dobbelstenen met verschillende afbeeldingen op helpen om samen een fantasierijk verhaal samen te stellen. Je hebt kleinere setjes en setjes in andere thema’s, maar ik ging voor fantasia.
Geweldig om de creativiteit te stimuleren.

story cubes

Hulpwaaier hoogsensitiviteit

Handig en bij de hand, een waaier met info, tips en strategieën. Deze vind ik echt héél praktisch. Ook voor mensen in de omgeving wat meer duidelijkheid te geven. Op het festival van talent vond je ook veel materialen voor hoogsensitieve kinderen, wat uiteraard logisch is.

Stick up game

Een spelletje met lucifers. Dit kregen we gratis bij onze aankoop van de smartgames en geosmart. Dit spel draait om observatie, strategie en snelheid.
stick up

Smartgames voor in de auto:

Deducktion (Gewéldige naam!) en Magic forrest, want we hadden nog geen ‘onderweg versies met magneten’ in de collectie.

Geosmart Mars explorer

Omdat er korting op was en omdat de magformers die we in huis hebben en omdat het een Mars explorer was en omdat robots nu alles is wat de klok slaat…

En nog….

Ik bracht van het festival van talent ook nog folders, visitekaartjes, gratis puzzels en twee super blije kinderen mee naar huis. En die blije kinderen, dat kwam niet alleen omdat de mama even uit de bol ging met de aankopen. 😉
Ook omdat het een heerlijk gevoel was al die andere hoogbegaafde kinderen te ontmoeten. Om te voelen dat er mensen zijn die het niet raar vinden dat je alles wil weten en dat je mee wil praten als je aan een infostand staat. Dat ze begrijpen dat je ook vragen hebt en weten wat voor soort vragen er in je hoofd spoken. Het was echt een super fijne dag voor mijn twee oudsten. Volgend jaar wil ik terug en dan graag met mijn man en jongste dochter…

Festival van Talent niet vergeten? Pin hem voor later!

Festival voor talent

 

Ilse

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.